Aanbieding
AutoLink AL529
Autel AutoLink AL529
Autel AL529
AutoLink AL529
€ 169,00 € 149,00 incl btw (€ 123,14 excl. btw)
 • Geschikt voor alle automerken
 • Geschikt voor uitlezen OBD2
 • Diagnose motormanagement
 • Geschikt voor APK-keurmeesters
 • Levering met APK Certificaat
Levertijd 1 werkdag.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

AUTEL AUTOLINK AL529

De AutoLink AL529 is de opvolger van de veel verkochte AutoLink Al519 welke eind 2017 uit productie is genomen. Deze universele OBD2 scanner is dankzij zijn ruime inzetbaarheid uitermate geschikt voor particulier gebruik. De AutoLink AL529 is bovendien de goedkoopste scanner waarmee APK-keurmeesters de status van de readiness test mogen uitgelezen. De readiness test is een verplicht onderdeel van de APK-keuring. Met het kleurenscherm, ingebouwde luidspreker en veel extra uitleesfuncties is de AutoLink AL529 een perfecte combinatie tussen kracht en betaalbaarheid.

Smeets Solutions is exclusief Autel dealer voor de Nederlandse markt en heeft de volledige software van de AutoLink AL529 vertaald naar het Nederlands. De Nederlandse software biedt een optimaal gebruikersgemak en is alleen beschikbaar voor klanten van Smeets Solutions.

AutoLink AL529 inzetten bij APK-keuring

Als APK-keurmeester moet u tijdens de APK-keuring een emissietest uitvoeren met een EOBD scanner. Het RDW heeft een aantal eisen waaraan de EOBD scanner moet voldoen, de AutoLink AL529 voldoet aan al deze eisen. Het grootste voordeel van de AutoLink AL529 is de snelheid waarmee de resultaten worden weergegeven. Binnen 5 seconden heeft u de emissietest afgerond!

Welke auto’s kan de AutoLink AL529 uitlezen?

De AutoLink AL529 is geschikt voor het uitlezen van auto’s met OBD2, ongeacht het automerk. Oudere auto’s die nog gebruik maken van OBD1 kunnen niet met deze scanner worden uitgelezen. De AutoLink AL529 ondersteunt alle OBD2 protocollen, alle 29-bits Canbus systemen en alle 10 test modussen. Stel hier vast of uw auto OBD1 of OBD2 heeft.

Belangrijkste diagnosefuncties AutoLink AL529

Hieronder worden de belangrijkste diagnosefuncties van de AutoLink AL529 in het kort beschreven. Per functie heeft u de mogelijkheid om extra informatie te bekijken in het Smeets Solutions Kenniscentrum.

Foutcodes motormanagement uitlezen
De AutoLink AL529 leest foutcodes binnen het motormanagementsysteem van OBD2 voertuigen. Foutcodes worden met omschrijving weergegeven. Het is ook mogelijk om foutcodes te wissen uit het motormanagement waardoor het waarschuwingslampje van het dashboard uitgaat.

Live Data en Freeze Frame Data bekijken
Als er een storingslampje van het dashboard aangaat heeft het voertuig een foutcode aangemaakt. De foutcode is aangemaakt omdat één of meerdere sensoren in het voertuig een afwijkende waarde hebben gemeten. Met Live Data en Freeze Frame Data kunt u de waardes van sensoren bekijken om zo de oorzaak van een foutcode inzichtelijker te krijgen. Met de AutoLink AL529 kunt u data ook opslaan en later opnieuw afspelen.

Status I/M Readiness test opvragen
OBD2 voertuigen worden gemonitord door zelfdiagnose uit te voeren bij emissie gerelateerde systemen. Deze data wordt gemonitord tijdens de rijcyclus. Afhankelijk van het type voertuig kunnen er tot 11 verschillende monitors zijn. Met de AutoLink AL529 kunt u van elke afzonderlijke monitor de status bekijken. Het is ook mogelijk met één druk op de knop de status van de emissietest / readiness test op te vragen (wordt gebruikt bij APK-keuring).

O2 Sensor Test
O2 sensoren zijn één van de belangrijkste sensoren van een voertuig en meten de hoeveelheid onverbrande zuurstof in de uitlaatgassen. De boordcomputer van het voertuig gebruikt deze data om de verhouding zuurstof : brandstof continue aan te passen. Hierdoor haalt u niet alleen het beste rendement uit uw brandstof, de uitlaatgassen zijn ook minder vervuilend voor het milieu. Bij een niet of niet goed werkende O2 sensor zal het brandstofverbruik van het voertuig toenemen. Omdat een niet goed werkende O2 sensor niet altijd een foutcode zal genereren is het te adviseren om de O2 sensor met enige regelmaat te testen.

Voertuiginformatie opvragen
Bekijk voertuiginformatie zoals VIN, CALID en CVN.

Extra voordelen AutoLink AL529

 • Snel, krachtig en zeer betrouwbaar
 • Ergonomisch ontwerp met rubberen bescherming en robuuste behuizing
 • Eenvoudig in gebruik met intuïtieve menu-opbouw
 • Sneltoets voor I/M readiness test (status van de emissie en rijcyclus)
 • 3 Leds (groen, oranje en rood) waarmee direct de status van de auto beoordeeld kan worden
 • Mogelijkheid om de software online te updaten
 • Mogelijkheid om uitleesresultaten via de pc te printen
 • Gratis hulp van onze helpdesk voor productondersteuning


Wat krijgt u als u de AutoLink AL529 bestelt?

 • Originele Autel AutoLink AL529 scanner
 • Universele OBD2 kabel
 • USB kabel voor printen en updaten via een pc
 • Stevige nylon opbergtas
 • Nederlandstalige Handleiding

 

Autel-certificaat-exclusieve-distributeur-Nederland

Dealer certificaat Nederland

Autel-certificaat-distributeur-Belgie

Dealer certificaat België

Certificaat Autel

 

Beoordeling voor AUTOLINK AL529 plaatsen


Reviews voor AUTOLINK AL529

 • Johan Leenaers

Werkt super

 • Sjef Spaargaren

snelle verzending van de bestelling / makkelijk bedienbare tester

 • Rob van Buuren

fijn apparaat HAD IK JAREN TERUG AL MOETEN HEBBEN

 • Erik Kuiken

Prima product en snelle levering

 • Mar Bosland

Voor ons gebruik is het niet bevonden als professioneel apparaat, de snelheid en de aantal uitgelezen auto's valt tegen.
maar gezien de prijs het is wat je betaald.
Mvg,
Bosland Cars,

 • Jan de Roos

Het apparaat werkt geweldig, gebruikt op een peugeot,, bmw 1, mitsubischi outlander twee.Het is een gebruiksvriendelijk obd apparaat echt een aanrader. Goede koop.vrg

Downloads

  Vraag over AUTOLINK AL529 plaatsen

  LEVERTIJD: 1 WERKDAG

  GRATIS VERZENDING
  BINNEN NEDERLAND EN BELGIË

  RUILEN OF RETOURNEREN
  BINNEN 14 DAGEN

  2 JAAR GARANTIE
  OP AL ONZE PRODUCTEN

  CERTIFICATEN EN KEURMERKEN
  VEILIG EN VERTROUWD WINKELEN

  Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen