MaxiCheck MX808TS
vanaf € 999,00 incl btw (€ 825,62 excl. btw)
 • Geschikt voor alle automerken
 • Service Menu Olie, EPB, SAS, BMS en DPF
 • Diagnose overige elektronische systemen
 • Diagnose motormanagement
 • TPMS Service Tool
 • Standaard met 1 jaar software updates

Optioneel: Tweede jaar software updates met 50% korting

Levertijd 1 werkdag.
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

AUTEL MAXIcheck mx808TS

LET OP! De MaxiCheck MX808TS is momenteel niet leverbaar bij Autel.

Bij bestelling van een MX808TS wordt er een MX808 met een TS508 geleverd die gezamelijk dezelfde functies hebben.

De MaxiCheck MX808TS biedt uitkomst wanneer het werken met TPMS de hoofdactiviteit is. De MX808TS heeft ook een diagnose- en servicefunctie. Met de diagnosefunctie kan bij alle OBD2 auto’s zowel het motormanagement als alle overige elektronische systemen uitgelezen worden. Met de servicefunctie kunt u olieservice beurten resetten, de elektronische handrem openen en sluiten, accu’s inleren, roetfilters regenereren en de stuurhoeksensor kalibreren. Bent u op zoek naar een systeem voor alleen het TPMS (zonder diagnosefunctie) bekijk dan de MaxiTPMS TS508.
Wilt u naast de TPMS-, diagnose- en servicefunctie ook programmeren en coderen, bekijk dan de MaxiSys MS906TS. Dit diagnosesysteem is bovendien geschikt voor het uitlezen van de oudere OBD1 auto’s.

Smeets Solutions is exclusief Autel dealer voor de Nederlandse markt en heeft de volledige software van de MaxiCheck MX808TS vertaald naar het Nederlands. De Nederlandse software biedt een optimaal gebruikersgemak en is alleen beschikbaar voor klanten van Smeets Solutions.

Tweede jaar updates met 50% korting

Bij de aanschaf van een Autel MaxiCheck ontvangt u een 1-jarig software abonnement voor het updaten van de diagnose software. U kunt nu een tweede jaar software updates bijbestellen met 50% korting. U betaald €147,50  i.p.v. €295 excl. BTW.

Na het verlopen van het software abonnement kunt u geen nieuwe diagnose software meer downloaden. U kunt wel doorwerken met de software die reeds aanwezig is. De MaxiCheck is dus ook zonder actief update abonnement te gebruiken.

 

Functies van de MaxiCheck MX808TS

Vanaf het Home scherm van de MaxiCheck MX808TS kunt u een aantal functies selecteren. Van de belangrijkste functies hieronder een omschrijving.

 

icoon-maxisy-TPMSTPMS

Met de TPMS-functie kunnen heel eenvoudig TPMS-sensoren gekopieerd worden. Ook het aanmaken van hele nieuwe sensoren is mogelijk, gebruik hiervoor de instellingen uit de database van de MX808TS door het automerk en model te selecteren. Het voertuig zal nieuw gemaakte TPMS-sensoren niet herkennen, de TPMS sensoren kunt u met de MX808TS inlezen via de OBD2 aansluiting van het voertuig.

 

icoon-maxisys-diagnoseDiagnose

Met de diagnose-functie kunt u auto's uitlezen en zoeken naar foutcodes en storingen. De MaxiCheck herkent het type auto dat u heeft aangesloten automatisch, indien gewenst kunnen de voertuiggegevens ook handmatig ingevoerd worden. U kunt bij de auto's een volledige autoscan uitvoeren of zoeken naar storingen binnen een specifieke module van de auto. Een volledige autoscan maken duurt langer. Als u weet dat u op zoek bent naar een storing in bijvoorbeeld de transmissie kunt u ook alleen deze module laten doorzoeken op storingen. Als laatste is er de mogelijkheid om alleen EOBD uit te lezen (gaat heel snel en dus handig tijdens de APK).

 

icoon-maxisy-Service

Service

De service-functie geeft u de mogelijkheid om direct de meest voorkomende service behoeften uit te voeren. Het voordeel is dat u niet meer het volledige diagnose menu hoeft te doorlopen maar direct een overzicht krijgt van de meest gebruikte functies. Een aantal voorbeelden zijn het resetten van de service-en olie beurten, het inleren van nieuwe accu's, de EPB elektronische handrem openen en sluiten, DPF roetfilter regeneratie en de SAS stuurwiel calibratie. Scroll verder omlaag op deze pagina voor uitgebreidere informatie van de servicefunctie.

 

icoon-maxisys-maxifixMaxiFix

MaxiFix is een nieuw platform dat beschikbaar is voor gebruikers van een MaxiSys of MaxiCheck diagnosesysteem. Hier kunt u in contact komen met andere gebruikers om ervaringen en tips over o.a. reparatie en diagnose procedures uit te wisselen. Op basis van het type auto dat u uitleest kunt u heel eenvoudig zoeken tussen vragen en problemen die andere gebruikers ondervonden bij die specifieke auto. Staat uw vraag er nog niet tussen kunt u een nieuw "topic" aanmaken. Omdat MaxiFix wereldwijd veel gebruikt wordt, hoeft u vaak niet lang te wachten op een antwoord. Blijft uw vraag onbeantwoord krijgt u altijd binnen 48 uur een reactie van een Autel engineer.

 

icoon-maxisys-ondersteuningOndersteuning

Wanneer u vragen heeft of tegen beperkingen oploopt, kunt u sowieso gebruik maken van het MaxiFix platform om met andere gebruikers in contact te komen. Als andere gebruikers u niet verder kunnen helpen kunt u contact opnemen met Smeets Solutions als uw Autel dealer. Eén van onze medewerkers kan op afstand meekijken op uw MaxiCheck systeem. Kan het probleem zo nog steeds niet verholpen worden dan is er nog een derde mogelijkheid. U kunt "data loggen" en deze doorsturen naar de Autel engineers. Deze wordt vooral gebruikt als er een stukje software ontbreekt waardoor u een auto niet of niet volledig kunt uitlezen. De engineers van Autel schrijven (waar mogelijk) nieuwe software voor u welke in de vorm van een update geïnstalleerd kan worden op uw MaxiCheck MS808TS.

 

icoon-function-viewerFunction viewer

Function viewer is een programma waarmee u vooraf op een simpele manier kunt bekijken welke functionaliteiten uitgevoerd kunnen worden bij een bepaald type voertuig. 

 

 

 

icoon-maxisys-winkelmanagerWinkelmanager

De winkelmanager dient als database van uw klanten. Zodra u een auto heeft uitgelezen wordt deze automatisch toegevoegd aan de uitleeshistorie en de auto kan gekoppeld worden aan een klant. Door ook uw eigen werkplaatsgegevens in te voeren kunt u voor uw klant een keurig rapport samenstellen dat met één druk op de knop gemaild of geprint kan worden. Bekijk hier een voorbeeld van een rapport.

 

icoon-maxisys-gegevensmanagerGegevensmanager

Bewaar uw foto's, bestanden, data logs enz. overzichtelijk op één plaats in uw MaxiCheck MX808TS.

 


 

icoon-maxisys-update

Updatemanager

Het updaten van de MaxiCheck is heel eenvoudig. Zodra er nieuwe software beschikbaar is verschijnt er een melding. U hoeft hier alleen op te klikken en de nieuwe software wordt via uw WIFI verbinding binnengehaald.

 

 

icoon-maxisys-vci-managerVCI Manager

Hier kunt u uw draadloze VCI interface koppelen en ontkoppelen.
 

 

 

icoon-maxisys-instellingen

Instellingen

Wilt u de software in het Nederlands of in het Engels gebruiken. Wilt u waardes weergeven in km/h of miles/h, temperaturen in °Celsius of in Fahrenheit. Onder instellingen kunt u dergelijke voorkeuren programmeren.

 

 

Servicefuncties MaxiCheck MX808TS

Naast het uitlezen op foutcodes zijn servicefuncties steeds belangrijker geworden voor moderne diagnoseapparatuur. Het resetten van de oliebeurt, het inleren van een nieuw geplaatste accu of het regenereren van de roetfilters is onmogelijk zonder de juiste apparatuur. Onder andere de volgende servicefuncties zijn met de MX808TS afgedekt:

 • Accu inleren
 • Elektronische handrem openen en sluiten
 • Roetfilters regenereren
 • Stuurhoeksensor kalibreren
 • Olie service beurt reset

 

“tpms”

Uitgebreide TPMS functionaliteiten

olie-reset

Olie service beurt reset

accu

BMS Accufunctie

elektrische-parkeerrem

Handrem openen en sluiten

dpf-scr

Roetfilter regeneratie

 


stuurinrichting

Stuurhoeksensor kalibreren

gasklep

Gasklep inleren

 

TPMS-functie van de MaxiCheck MX808TS

 • Activeert alle magnetische, frequentie sensoren met behulp van 125KHz, continue of gemoduleerde golf signalen
 • Ontvangt zowel 315MHz als 433MHz signalen
 • Uitlezen en inlezen van het sensor-ID in de ECU van de auto
 • Leest en wist foutcodes van het TPMS-systeem en zet het storingslampje uit
 • Leest geactiveerde sensor gegevens zoals sensor-ID, bandenspanning, temperatuur, toestand van de batterij en OE onderdeel nummer
 • Programmeert voertuig ECU om sensor-ID's en posities in te leren via OBD2
 • Geschikt voor het programmeren per sensor

tpms-geschikt

 

 

Kopiëren van TPMS-sensoren met de MaxiCheck MX808TS

Met de MaxiCheck MX808TS kunt u de gegevens van een bestaande TPMS-sensor kopiëren om deze op een nieuwe Autel MX TPMS-sensor terug te plaatsen. Het voertuig zal de nieuwe TPMS-sensor direct herkennen omdat dit een exacte kopie is.

De gegevens van een nog werkende sensor kunnen draadloos gekopieerd worden. In het geval van een defecte sensor kunnen de gegevens alleen via de OBD2 aansluiting worden uitgelezen. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de gegevens te kopiëren en op een nieuwe sensor terug te plaatsen.

 

Maken van nieuwe TPMS-sensoren met de MaxiCheck MX808TS

Het maken van een TPMS-sensor met nieuwe instellingen is ook mogelijk met de MaxiCheck MX808TS. Selecteer het automerk, model en bouwjaar om vanuit de database van de MaxiCheck de juiste instellingen te programmeren. Het voertuig zal nieuw gemaakte TPMS-sensoren nog niet herkennen, de sensoren moeten ingelezen worden via de OBD2 aansluiting van het voertuig.


De voordelen van de MaxiCheck MX808TS

 • Complete OEM voertuigdekking voor uitlezen van meer dan 50 Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken
 • Communiceert met alle elektronische systemen (Motor, Transmissie, ABS, Airbags, Startonderbreker, Instrumentenpaneel, Airco, Stuurbekrachtiging, Body, Chassis en meer)
 • Resetten en instellen van Service / Olie intervallen
 • Openen en sluiten van de remklauwen van de EPB / SBC (elektronische handrem)
 • Lezen en wissen van EPB / SBC foutcodes
 • Schakelt het waarschuwingslampje van de remmen uit
 • Reset de dikte van de remblokken
 • Alle voertuig modules scannen met één druk op de knop (Snel scanfunctie)
 • Alle foutcodes van alle modules wissen met één druk op de knop (Snel wisfunctie)
 • Foutcodes worden met omschrijving weergegeven
 • Foutcode tips helpen om sneller de oorzaak van een foutcode vast te stellen
 • Mogelijkheid voor het bekijken van freeze frame en live-data
 • Live-data in tekst, grafiek of analoog voor data-onderzoek en analyse
 • Opnemen en afspelen van live-data om problemen van sensoren en componenten te lokaliseren
 • Gegevens printen
 • Zeer eenvoudig in gebruik met intuïtieve menu-opbouw
 • 1 jaar gratis Autel ID voor o.a. updates, voor meer informatie klik hier
 • 2 jaar garantie
 • Gratis helpdesk en ondersteuning door één van onze technische medewerkers

De MaxiCheck MX808TS wordt geleverd met de volgende accessoires

 • MaxiCheck MX808TS android tablet
 • Kabel met OBD2 aansluiting
 • 12 V AC/DC externe voedingsadapter
 • Robuuste opbergkoffer
 • Handleiding

 

Autel-certificaat-exclusieve-distributeur-Nederland

Dealer certificaat Nederland

Autel-certificaat-distributeur-Belgie

Dealer certificaat België

Certificaat Autel

 

Beoordeling voor MAXICHECK MX808TS plaatsen


Reviews voor MAXICHECK MX808TS

 • JACXSENS BRUNO

Ben zeer tevreden over dit toestel, temeer er een update gebeurd is waardoor nu actieve tests mogelijk zijn. (aansturen van componenten) Dit was aanvankelijk niet het geval.
Goed toestel die zeer gebruiksvriendelijk is.

Vraag over MAXICHECK MX808TS plaatsen

LEVERTIJD: 1 WERKDAG

GRATIS VERZENDING
BINNEN NEDERLAND EN BELGIË

RUILEN OF RETOURNEREN
BINNEN 14 DAGEN

2 JAAR GARANTIE
OP AL ONZE PRODUCTEN

CERTIFICATEN EN KEURMERKEN
VEILIG EN VERTROUWD WINKELEN

Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen