Alles over OBD van VAG, bezoek de website van Gerrit Speek

 

Houdt u zich bezig met OBD voor VAG dan zal de naam Gerrit Speek u waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Gerrit Speek heeft door de jaren heen een website opgebouwd met enorm veel OBD informatie over VAG voertuigen. Omdat deze data voor veel van onze klanten interessant is hebben wij Gerrit Speek gevraagd om een artikel te schrijven met achtergrondinformatie over zijn website. Hier kunt u lezen welke informatie er te vinden is en ook meteen doorklikken naar diverse onderdelen van de website.

GASTSCHRIJVER Gerrit Speek over OBD voor VAG

gerritspeek-website-portret

Als je op het internet op zoek gaat naar OBD (On Board Diagnostic) informatie voor VAG auto's (Audi, Seat, Skoda en Volkswagen), kun je al heel snel door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn erg weinig sites die hun OBD gegevens overzichtelijk hebben ondergebracht. De meeste daarvan zijn niet in de Nederlandse taal en alleen automodel-specifiek. Veel van die links zijn bovendien net zwaluwen: ze komen en gaan onaangekondigd. Op een paar Nederlandstalige websites is wel informatie te vinden, maar dat is merk- en model-specifiek (o.a. audiforum.nl, seat-online.nl, skodaforum.nl, vwforum.nl). Al jarenlang een constante factor in dat oerwoud op het internet is de website van Gerrit Speek. Deze website is specifiek voor OBD voor alle automerken en -modellen uit de VAG-groep en is gebaseerd op het pc-programma VCDS (voorheen VAG-COM). 

 

Ontstaan van de website van Gerrit Speek

In eerste instantie heb ik de site voor eigen gebruik gemaakt. In het najaar van 2004 zocht ik OBD informatie voor mijn Golf-4, en dat was moeizaam te vinden (en niet in de Nederlandse taal). De hoeveelheid grijze cellen in mijn bovenkamer bleek na verloop van tijd niet voldoende om al die informatie te kunnen onthouden, dus was er een 'externe harde schijf' nodig in de vorm van een website. Groot was mijn verbazing toen na enkele maanden bleek dat die internet pagina's veel gelezen werden, al snel meer dan duizend hits per dag. Pas later begreep ik waarom: de OBD gegevens waren tot nu toe niet in de Nederlandse taal beschikbaar en zijn nu bovendien overzichtelijk gerangschikt. Het OBD deel is vanaf 2005 aanwezig en is sindsdien zoveel uitgebreid dat de site mede-leidinggevend is in Nederland op dat gebied.
Vanaf circa 2006 is het voor mij een leuke, qua besteedde tijd behoorlijk uit de hand gelopen hobby geworden met inmiddels 6.000-7.000 hits per 24 uur! De enige inhoudelijk verantwoordelijke op de site ben ikzelf en ook de enige die hieraan 'werkt'. Bewust is niet gekozen voor een commerciële opzet; niet achter een betaalmuur met sponsoring door financieel belanghebbenden. Wel is gekozen voor gratis en open voor iedereen. Bewust is ook gekozen voor zoveel mogelijk 'geen franje', 'geen plaatjes', 'geen banners'. Er is gekozen voor 'recht voor zijn raap', 'zo weinig mogelijk opmaak', 'geen voorgeschreven lettertype', 'zo veel mogelijk veilige kleuren (op elk scherm goed weer te geven)' en 'kale tekst uitsluitend voor informatie voorziening'. Het primaire doel van de site is informatie aanbieden. De site is inmiddels sinds 2002 zonder onderbrekingen 'in de lucht'.

gerritspeek-website-001

 

gerritspeek-website-002

Welke informatie is er te vinden op de website van Gerrit Speek

Dankzij jarenlang speurwerk en veel ontvangen gegevens van vrijwilligers is o.a. informatie te vinden die importeur Pon niet aan zijn dealers doorgeeft. Het gedeelte met foutcodes is algemeen, want foutcodes zijn te vinden met elke (eventueel merk-specifieke) foutcode-scanner.

Kennismaking: http://www.gerritspeek.nl/vag-com_kennismaking.html
Foutcodes: http://www.gerritspeek.nl/vag-com_foutcodeslijst.html
Model-specifieke aanpassingen: http://www.gerritspeek.nl/vag-com_aanpassingen.html
Model-specifieke procedures: http://www.gerritspeek.nl/vag-com_procedures.html

P.S. Gerrit Speek is niet beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

 

pijl-terug

 Klik hier om terug te keren naar het kenniscentrum.

Reageer op dit artikel


Reacties

  • Ger meijers
  • 17-09-2019
Ik heb vier jaar geworsteld met een snel leeg getrokken accu. De auto trok ook in rust bijna 3 ampère. Alle tips van u site geprobeerd. Uiteindelijk bleek het de startmotor te zijn. Dus mensen die ook een dergelijk probleem hebben. Vervang u startmotor en waarschijnlijk bent u van het probleem verlost.
  • a.den hartog
  • 01-09-2018
volgende probleem: auto mercedes benz slk r1712006,vraagje mijn klapdak geeft storing aan op mijn daschbord (visit workschop) is dit uit te lezen ?, Antwoord Smeets Solutions: https://diagnoseapparatuur.nl/icarsoft/icarsoft-mb-ii
  • Richard van veen
  • 30-06-2017
Geachte heer speek. Mijn vw touran geeft vooral met een warme motor tussen 1000 en 1200 toeren een schokkende motor. Heeft u misschien enig idee wat dit kan zijn? ToIran uit 2008 met een 1.9tdi 77kw. Mvg Richard van veen
  • nieste johnny
  • 13-04-2017
fantastische site van Gerrit Speek. Al heel dikwijls bezocht en al veel problemen mee opgelost.
Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen