OBD MERCEDES BENZ UITLEZEN

Op deze pagina vindt u alles voor het uitlezen van de OBD bij Mercedes. Voor het uitlezen van deze On Board Diagnostics (OBD) bij Mercedes is er voldoende diagnoseapparatuur leverbaar. Zowel voor de oudere Mercedes met OBD1 als de nieuwere Mercedes met OBD2 zijn er oplossingen. Een aantal systemen springen eruit gelet op prijs/kwaliteit verhouding. De iCarsoft scanners voor Mercedes zijn vooral voor particulieren en doe-het-zelvers zeer goede keuzes!

OBD1 en OBD2 bij Mercedes Benz

Het is makkelijk te achterhalen of uw Mercedes OBD1 of OBD2 heeft.

Alle Mercedes auto’s met een benzinemotor hebben vanaf bouwjaar 2001 OBD2.
Alle Mercedes auto’s met een dieselmotor hebben vanaf bouwjaar 2004 OBD2.
Alle oudere Mercedes modellen hebben OBD1 software.

In het Smeets Solutions Kenniscentrum vindt u meer informatie over OBD1 en OBD2 bij Mercedes.

Mercedes OBD uitlezen | De beste keuzes voor doe-het-zelvers

De vier onderstaande systemen zijn volgens Smeets Solutions de beste keuzes voor het uitlezen van Mercedes. Het zijn alle vier producten die alleen voor Mercedes gebruikt kunnen worden omdat ze alleen Mercedes OBD software hebben, hierdoor is de prijs relatief laag. De grootste verschillen tussen de onderlinge systemen zitten hem in de extra service functies.

Mercedes uitlezen voor de semi-professional

Wilt u niet alleen Mercedes uitlezen maar ook direct over diagnosesoftware voor andere automerken beschikken? De iCarsoft CR PLUS en de Autel MD808 en MX808 hebben OBD software voor Mercedes én andere automerken. De Mercedes Interface M001 is alleen geschikt voor Mercedes maar biedt wel de mogelijkheid te coderen en programmeren.

Uitlezen Mercedes met OBD2 scanner

OBD2 scanners zijn geschikt voor alle automerken en dus ook voor Mercedes. Houdt er rekening mee dat een storing in bijvoorbeeld de ABS niet kan worden uitgelezen met deze scanners. Met deze universele OBD2 scanners kan alleen het motormanagement van OBD2 auto’s worden uitgelezen.

OBD2 diagnose interfaces voor Mercedes

OBD2 diagnose interfaces zijn geschikt voor alle automerken en dus ook voor Mercedes. Houdt er rekening mee dat een storing in bijvoorbeeld de Airbag niet kan worden uitgelezen met deze diagnose interfaces. Met een universele OBD2 interface wordt alleen het motormanagement van OBD2 auto’s uitgelezen.

Overige oplossingen voor het uitlezen van Mercedes Benz

Hier vindt u diagnoseapparatuur met speciale functies voor Mercedes en OBD1 naar OBD2 bekabeling.

Professionele diagnosesystemen voor het uitlezen van Mercedes

Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen