ADAS | Advanced Driver Assistance System

Moderne auto's zijn vaak uitgerust met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) welke in bepaalde verkeerssituaties ingrijpen. Deze ADAS systemen maken gebruik van camera’s, radars, lichtdetectie, elektromagnetische sensoren en ultrasound om gevaarlijke situaties te herkennen. Zodra een gevaarlijke situatie wordt waargenomen wordt de bestuurder gewaarschuwd of het betreffende ADAS systeem grijpt actief in. 

Screen Shot 2018-08-28 at 13.53.01

Screen Shot 2018-08-28 at 13.52.40

AUTEL MAXISYS ADAS

 

Om goed te blijven werken moeten ADAS systemen opnieuw gekalibreerd worden na het uitvoeren van een reparatie aan het voertuig. Het kalibreren is een uiterst nauwkeurig werk en kan alleen uitgevoerd worden met de juiste apparatuur. Eén van de systemen die hiervoor gebruikt kan worden is Autel MaxiSYS ADAS. Autel MaxiSYS ADAS is leverbaar als volwaardig pakket maar kan ook als uitbreiding op een ander Autel MaxiSYS systeem aangeschaft worden.

Asset 8

Bestel MaxiSYS ADAS als uitbreiding voor uw MaxiSYS MS906BT, MS906TS, MS908(S), MS908(S) Pro of MS908 ELITE

 

AUTEL MAXISYS ADAS SOFTWARE

De software van de Autel MaxiSYS ADAS is zo ingericht dat het voor iedereen mogelijk is om er mee te werken. Van het opbouwen van de opstelling tot het kalibreren van de ADAS-systemen wordt u stap-voor-stap door de procedures geholpen. Deze procedures kunnen per voertuig verschillen maar er wordt nooit verwezen naar handboeken. MaxiSYS ADAS geeft per voertuig specifieke instructies die u kunt opvolgen om de ADAS systemen te kalibreren. De software toont de instructies met afbeeldingen ter verduidelijking. Volg simpelweg de stappen van de MaxiSYS ADAS om het kalibratiebord, de nodige accessoires en het voertuig goed te positioneren. Op dit moment zijn de procedures alleen nog in de Engelse taal beschikbaar. De Nederlandse vertalingen zijn binnen enkele weken beschikbaar en kunnen in de vorm van een update geïnstalleerd worden.

Asset 136Asset 436

Instellen Kalibratiebord

Asset 236Asset 536

Wielklemmen afstellen

Asset 336Asset 636

Lasers afstellen

 

 

MAXISYS ADAS OPSTELLING

De Autel MaxiSYS ADAS opstelling bestaat o.a. uit een standaard kalibratiebord. Het voertuig wordt recht voor deze opstelling geplaatst waarna het kalibratiebord aangepast kan worden om alles te centreren. Plaats de verwisselbare accessoires die nodig zijn voor de werkzaamheden aan het betreffende voertuig. De MaxiSYS ADAS tablet geeft stap-voor-stap aan welke onderdelen waar geplaats moeten worden.

 

image23

Standaard Kalibratiebord

 

 

Asset 7 copy

Wielklemmen

 

 

Asset 8 copy

Wielklemlasers

Asset 3

Night Vision kalibratiestandaard en reflector

Asset 4

Night Vision Kalibratiebord en Radar kalibratiebork

 

MAXISYS ADAS IN DE WERKPLAATS

Om de MaxiSYS ADAS te gebruiken voor het kalibreren van de ADAS systemen van het voertuig dient u met een aantal zaken rekening te houden. De opstelling moet binnen geplaatst worden op een rechte ondergrond. Voor sommige werkzaamheden is ook goede verlichting nodig, schaduwen kunnen effect hebben op de kalibratie. Bij sommige voertuigen moeten er bovendien onderdelen tot wel 6 meter van het voertuig geplaatst worden waardoor er in totaal tot 10 meter aan werkruimte nodig kan zijn.

Asset 13

Eén van de vereisten om tot een juiste kalibratie te komen is dat het voertuig op een rechte ondergrond moet staan. Hiervoor kunt u (indien nodig) gebruik maken van reeds aanwezig voertuig-positioneer-gereedschap.

asset-2_1844x1188

 

STATISCHE EN DYNAMISCHE KALIBRATIE

Voor sommige ADAS systemen van het voertuig zijn specifieke meetpunten nodig voor het kalibreren terwijl dit bij andere ADAS systemen, zoals de naar voor gerichte camera’s, niet nodig is. Als er geen meetpunten nodig zijn dan is de laatste procedure altijd een rijcyclus op een rechte weg met duidelijke markeringen. Deze dynamische kalibratie is vaak de enige methode voor het kalibreren van camera’s.
Radar sensoren worden over het algemeen statisch gekalibreerd, ofwel met meetpunten die rond het voertuig worden gepositioneerd. Ook bij statische kalibratie kan de laatste stap een test op een rechte weg met duidelijke markeringen zijn. Het voertuig moet dan op een aangegeven snelheid blijven rijden tot de MaxiSYS ADAS aangeeft dat de kalibratie voltooid is. De rijcyclus kan in theorie variëren van 5 – 30 minuten maar is in de praktijk vaak sneller afgerond.

Asset 1

Kalibratie is nodig na het uitvoeren van veel voorkomende reparatieprocedures zoals het vervangen van een bumper of voorruit. De ADAS beveiligingssystemen van het voertuig zullen anders niet naar behoren werken.

 

MEER INFORMATIE OF EEN DEMONSTRATIE VAN AUTEL MAXISYS ADAS

 

 

Smeets Solutions Klantenservice

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende demonstratie neem contact op met de Smeets Solutions klantenservice. Onze klantenservice is op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Eén van onze deskundige medewerkers helpt u graag verder met uw vragen!


SS_tel +31 (0)46 - 457 18 80

SS_mailinfo@smeetssolutions.nl

 

 

Introductie en Training video AUTEL MAXISYS ADAS

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan