Kenniscentrum

De automotive branche staat nooit stil, ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Er wordt tegenwoordig zoveel elektronica verwerkt in een auto dat u zonder de juiste apparatuur niets meer kunt. In dit Kenniscentrum proberen wij zoveel mogelijk nuttige informatie te verschaffen over de werking van onze diagnoseapparatuur en relevante ontwikkelingen in de automotive branche.

Autel

Brandstof- en elektriciteitsverbruik uitlezen tijdens APK

Per 1 januari 2024 is het verplicht om tijdens de APK het brandstof- en elektriciteitsverbruik uit te lezen. De Europese regelgeving geldt voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen tot 3.500 kg met een eerste toelating vanaf 1 januari 2021.

Lees meer
Doe-het-zelf

Basiskennis voor zelf auto uitlezen

Zelf uw auto uitlezen is helemaal niet moeilijk. In dit artikel worden alle zaken die van belang zijn om het juiste diagnosesysteem te vinden kort besproken.

Lees meer
Autel

Autel | Oscilloscoop

De oscilloscoop is een meetinstrument waarmee het verloop van een signaal over een tijdsperiode inzichtelijk wordt gemaakt.

Lees meer
Autel

Autel | Signaal Generator

Met de signaal generator worden signalen van elektronische componenten gesimuleerd, denk hierbij aan sensoren en actuatoren.

Lees meer
Autel

Autel | Multimeter

De multimeter is een multifunctioneel hulpmiddel voor meten van spanning, stroom, weerstand, frequentie, diode, cyclus, puls breedte en continuïteitstest.

Lees meer
Autel

Autel | OBD2 CAN-bus Test

Een voertuig werkt met specifieke communicatieprotocollen om te communiceren met een diagnosesysteem. Deze testfunctie is om de communicatie status te meten.

Lees meer
Autel

Coderen en Programmeren

Waar bij coderen de bestaande software wordt aangepast, wordt bij programmeren nieuwe software naar de ECU van de auto geschreven.

Lees meer
Autel

Autel | TPMS

Sinds 1 november 2014 is er in de Europese richtlijn ECE-R64 geregeld dat elke nieuw verkochte auto moet zijn voorzien van een TPMS systeem.

Lees meer
Autel

Autel | EV State of Health

De gezondheid van een tractiebatterij wordt bij een SOH-diagnose aangegeven in procenten, het toont hoeveel procent van de tractiebatterij nog geladen kan worden.

Lees meer
Autel

Autel | EV Diagnose

Voor elektrische voertuigen is er een extra diagnosefunctie voor de hoog voltage accu. 

Lees meer
Autel

Autel | Meting

De Autel MaxiSys MS919 en de MaxiSys Ultra(-EV) worden geleverd met een VCMI (Vehicle Communication and Measurement Interface). Het gebruik van de VCMI geeft toegang tot extra functies omtrent metingen.

Lees meer
Autel

Autel | Adas

De Autel MaxiSys diagnosesystemen zijn uit te breiden met ADAS software en/of apparatuur. Voor dynamische ADAS kalibraties is er alleen software nodig.

Lees meer
Autel

Autel | Remote Expert

Met Remote Expert wordt er op afstand verbinding gemaakt met het diagnosesysteem om werkzaamheden voor u uit te voeren zonder dat het voertuig de werkplaats hoeft te verlaten.

Lees meer
Autel

Autel | Instellingen

Autel MaxiCheck, MaxiDas en MaxiSys diagnosesystemen kunnen met een aantal instellingen gepersonaliseerd worden. Het instellen van de voorkeuren is zo gedaan en komt het gebruikersgemak ten goede.

Lees meer
Autel

Autel | Voertuigdekking functielijst

Met de Autel voertuigdekking functielijst is het mogelijk om te controleren welke functies beschikbaar zijn voor een bepaald type en model zonder dat het voertuig is aangesloten.

Lees meer

Onze medewerkers helpen u graag!
arrow_forward

Niet gevonden waar u naar op zoek was?

Smeets Solutions helpt u graag op weg! Laat ons weten over welk onderwerp u graag meer wilt weten en wij nemen z.s.m. contact met u op. Wellicht verschijnt er een Kenniscentrum Artikel over uw vraag!